WhatsApp
Bizi Arayın

Frigdent

Etapele Formării Şi Dezvoltării Dinților

  • AnaSayfa
  • Etapele Formării Şi Dezvoltării Dinților

Din punct de vedere embrionar, formarea dinților începe în interiorul uterului și continuă după naștere. Dentina reprezintă baza reală a dinților. Dentina acoperă partea coroanei cu smalț și partea rădăcinii cu ciment.

Dentina este o substanță vie, conținând aproximativ 70% săruri minerale, 20% substanțe organice și 10% apă.

Câte Părți Are un Dinte?

În primul rând, dinții sunt împărțiți în două părți: coroana și rădăcina. În coroană, se găsesc smalțul, dentina și limita cimentului, în timp ce în rădăcină există straturi de dentină și ciment. Coroana este singura parte vizibilă în cavitatea orală și formează partea superioară a dinților.

Dezvoltarea Embriologică și După Naștere a Dinților

Procesul de formare a dinților a fost menționat în primul paragraf. În jurul celei de-a 6-a săptămâni a vieții embrionare, apar zone cu mișcare crescută în stratul bazal al epiteliului oral al fetusului, în zonele unde vor apărea arcurile dentare. Această creștere și extindere facilitează formarea laminelor dentare, care vor dezvolta ulterior germinii dentari.

La aproximativ 3 săptămâni de viață intrauterină, apare stomodeumul (gura primitivă). Începutul formării dinților are loc în jurul celei de-a 6-a săptămâni de viață embrionară.

Odată cu nașterea, la fel ca în toate țesuturile corpului, creșterea și dezvoltarea continuă și în țesuturile din interiorul cavității bucale. Dinții, care și-au completat procesul de dezvoltare în gingii, încep să se miște către suprafața gingiei între lunile a 4-a și a 7-a. În mod normal, primii dinți care erup în acest proces sunt cei doi dinți de lapte din partea inferioară.

Etapele de Dezvoltare a Dinților:

  1. Faza de început (săptămânile 6-7)
  2. Faza de boboc (săptămâna 8)
  3. Faza de cupolă (săptămânile 9-10)
  4. Faza de clopot (săptămânile 11-12)
  5. Faza de poziționare (variază în funcție de fiecare dinte)
  6. Faza de maturizare (variază în funcție de fiecare dinte)

Trebuie reținut că dezvoltarea dinților este un proces biologic complex și continuu, fără o delimitare precisă între etapele de dezvoltare.